Начало | English

Екопътеки

Местността е подходяща за хора с откривателски дух. Туристическата инфраструктура е слабо развита или изобщо липсва. Не очакваите асфалтови алеи и телефонни кабини но ако харесвате девствената природа недокосната от масовия турист - това е мястото. 

Посоки:

Крушунски водопади - пътеката е в добро състояние, минава се по мостчета и стълби. Гледката е уникална. Време  1,5 - 2 часа.

Пещера "Урушка маара" - коларски път на места обрасъл с храсти и трева на края преминава в пътека. Време 1 час. При изследването и загиват двама водолази, и от тогава всяка година тук се провежда пещернячески лагер.

Пещера "Бонинска" - коларски път в добро състояние. Пещерата е с най голямото подземно езеро дълго 800 м. Време 3 часа.

Дефилето - стар път свързващ село Крушуна и село Кърпачево. Живописен но трудно проходим. Време 3 часа.


Интересни места за посещение с автомобил:

Пропастта "Вранница" - намира се между с. Кърпачево и с. Горско Сливово
По стълби се стига до дъното на пропастта.

Пещера " Деветашката" - След моста на р. Осъм по пътя за с. Деветаки се тръгва по течението на реката по десния бряг. Пътеката е с туристическа маркировка но на места се губи. Време 1 час. Пещерата е с най-голямото предверие в Европа. В миналото е използвана е от военните за склад.

Язовир "Пустията" - Между гр. Летница и с. Г. Сливово по локален асфалтов път с много дупки.  Спортен риболов, гребане и плуване сред девствена природа

Още приключения: